Lu Tè

Di Wikipedia, la nciclupidìa lìbbira.

Lu è na nutèvuli vìppita pripiratu dî fogghi di na chianta lignusa, la Camellia sinensis, chi veni cultivata principarmenti nta la Cina, l'Innia, la Sri Lanka, la Giappuni e la Kenya.

La parola «tè» diriva dû ngrisi tea, chi veni 'n turnu dâ prununza dialittali t'e dâ parola cha () 'n Amoy - 廈門 Xiamen, Fujian - lingua usata nnâ Cina miridiunali.

Lu tè si pripara cu l'acqua vugghiuta, ntra cui s'abbagna lu tè, nurmalmenti usannu fogghi siccati e minicciati. Lu tè si vivi o caudu com'è, o si pò lassari affriddàrisi, e macari si cci pò agghiùnciri lu zuccaru e lu latti.

Lijiami di fora:

Assuciazzioni Taliana Digustatura e Maistri di Tè


0 commenti: